AKCE: 14. 4. 2016 – 16. 4. 2016

Praktický úvod do památkové péče a dokumentace (14.-16.4.2016)

Workshop v rámci cyklu Škola pro památky.Koncipován je jako třídenní soustředění, které je složené ze dvou částí – teoretické (přednáškové) a praktické. V rámci praktických cvičení, která budou probíhat v krajině a prostředí Broumovska, si účastníci osvojí nově získané znalosti.
Praktický úvod do památkové péče a dokumentace (14.-16.4.2016)
Datum konání: 14. 4. 2016 – 16. 4. 2016
Místo konání: Broumovsko

Smysl a cíl
Smyslem a cílem nového cyklu aktivit pod názvem Škola pro památky je představit vybrané obory a činnosti z oblasti památkové péče. Dále pak ukázat funkční a praktická řešení a postupy obnovy, představit systém památkové péče v ČR a zviditelnit činnosti, kterými se památkáři, správci, majitelé a spolky zabývají při řešení záchrany a obnovy památek.

Cílem není určovat jediné správné řešení a cestu, ale napomoci hledání optimálních a citlivých cest vedoucích k záchraně a obnově památek.
 

Workshop je určen zejména studentům posledních ročníků vysokých škol oborů dotýkajících se ochrany památek či historie umění,
kteří uvažují o pracovním uplatnění v oblasti památkové péče, dále členům spolků a podobných organizací, které se věnují záchraně a obnově památek v ČR, vlastníkům historických staveb, ale i dalším zájemcům.

 

Workshop organizuje v rámci projektu Škola pro památky spolek Omnium ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, územním odborným pracovištěm v Josefově. Program bude veden zkušenými odborníky z Národního památkového ústavu, restaurátory a odborníky na digitalizaci památek.

 

Více informací a program workshopu naleznete ZDE.

 

Maximální kapacita je 15 účastníků.

Registrace - registrace@omniumos.cz

uveďte jméno, telefon, organizaci / školu (vč. ročníku a oboru)

 

Kontakty:

 

Odborné vedení:

Mgr. Barbora Větrovská, tel.: 606 479 311,

e-mail: bvetrovska@omniumos.cz

 

Ing. Jiří Balský, NPÚ ÚOP v Josefově, tel.: 602 746 233
e-mail: balsky.jiri@npu.cz

 

Organizace:

Ing. Jakub Děd, Omnium z.s., tel.: 739 385928

e-mail: jded@omniumos.cz

 

 

 

 

(Zdroj: http://omniumos.cz/pam-skola.html)