Publikováno: 3. 11. 2015

Školení: Volně přístupné informační zdroje pro vědu a vzdělávání (12.11.2015)

Zájemci o školení získají formou jednoduchých praktických ukázek přehled o multioborových zdrojích, ve kterých lze bezplatně hledat odbornou literaturu, a to na úrovni bibliografických záznamů, někdy i plných textů.
Školení: Volně přístupné informační zdroje pro vědu a vzdělávání (12.11.2015)

Pozvánka

Program:

  • Blok I: 09:00 – 10:45 hod.

BASE – Bielefeld Academic Search Engine, WorldWideScience, CNKI Scholar, GetInfo, Microsoft Academic Search, Scholar Google.

  • Přestávka: 10:45 – 11:00 hod.
  • Blok II: 11:00 – 12:30 hod.

Úvod do problematiky šedé literatury, Theses, NUŠL – Národní úložiště šedé literatury,  ASEP – publikační činnost Akademie věd ČR, CREPČ  - Centrálny register evidencie publikačnej činnosti, CRZP – Centrálny register závěrečných prác , NDLTD – Networked Digital Library of Theses  and Dissertations, DART-Europe, PQDT Open, EthOS - Electronic Theses Online Service (Velká Británie).

  • Přestávka: 12:30 – 13:15 hod.
  • Blok III: 13:15 – 15:00 hod.

Open Access Theses and Dissertations - OATD (USA), DiVA (skandinávské země), Open Gray,  Science gov., OpenAIRE, Digital Public Library of America, Deutsche digitale Bibiothek, eDOC – Suche, JournalTOCs, Project MUSE.

Přihlášky:

Účast je bezplatná. S ohledem na omezený počet míst je nutné se do 10. listopadu 2015 předem přihlásit prostřednictvím elektronického registračního formuláře na webu Moravské zemské knihovny. Přihlášky budou přijímány do naplnění kapacity místnosti dle pořadí přijetí a zpětně potvrzeny e-mailem, proto prosím nezapomeňte uvést Váš e-mail.

V případě zájmu o vyhotovení osvědčení o účasti napište prosím do registračního formuláře velké písmeno O za Vaše křestní jméno.

Kontakt:

Martina Machátová, studovna periodik a norem ve 2. p., e-mail: machat@mzk.cz, tel.: 541 646 170.

Doprava:        

Z ústřed. autobusového a vlakového nádraží tramvají č. 12, vystoupit na zastávce Nerudova, pokračovat pěšky ve směru jízdy tramvají k budově MZK.

 

 

 

 

(Zdroj: http://www.mzk.cz/sluzby/akce/skoleni-volne-pristupne-informacni-zdroje-pro-vedu-vzdelavani)