AKCE: 9.11.2017, 9:15 – 10.11.2017, 18:00

10. ročník konference PROPAMÁTKY - Obnova a využívání radnic (9.-10.11.2017)

Jubilejní 10. ročník mezioborové konference PROPAMÁTKY na téma obnovy a využívání radnic se uskuteční 9.–10. listopadu 2017 v nově opravených prostorách Staré radnice v Havlíčkově Brodě. Konference se koná pod záštitou Ministerstva kultury a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci s městem Havlíčkův Brod. Pořadatelem je Institut pro památky a kulturu.

10. ročník konference PROPAMÁTKY - Obnova a využívání radnic (9.-10.11.2017)
Datum konání: 9.11.2017, 9:15 – 10.11.2017, 18:00
Místo konání: Stará radnice v Havlíčkově Brodě

Radnice dodnes patří mezi nejvýznamnější objekty našich měst a odráží v sobě rozvoj, proměnu, ale i ambice místních samospráv. Od historických radnic z období středověku až po budovy stavěné po roce 1850 v souvislosti se vznikem moderní obecní samosprávy. Některé z radnic dodnes slouží svému původnímu účelu a řada z nich také prošla v poslední době modernizací či přestavbou. Jiné radniční budovy byly v průběhu času úřadem opuštěny a jsou nově využívány. Některé na nové využití ale stále čekají.

Jaké existují možnosti, jaké jsou konkrétní příklady z praxe a jaký architektonický a urbanistický význam dnes ve městech hrají radnice? Právě na tyto otázky by měla odpovědi přinést jubilejní konference PROPAMÁTKY.

Setkání je v roce 2017 určeno všem zájemcům o dějiny, současnost, ale také budoucnost radničních budov a nabídne příležitost k výměně názorů a zkušeností při jejich obnově a využívání. Konference je určena pro architekty, urbanisty, zástupce obcí a krajů, pracovníky památkové péče, studenty a samozřejmě i pro širokou odbornou veřejnost.

Na konferenci zazní příspěvky předních odborníků na danou problematiku (Karel Kibic, Jan Pešta, Alena Krusová a další), současně bude prostor i pro výměnu zkušeností a názorů v diskuzním bloku konkrétních příkladů z praxe. Místostarosta Havlíčkova Brodu Libor Honzárek představí také aktuálně dokončenou obnovu Staré radnice, ve které se celá konference PROPAMÁTKY uskuteční.

Průběžně aktualizovaný Program

Registrace za zvýhodněnou cenu již začaly zde.

Pro více informací navštivte webové stránky konference.propamatky.cz.

 

Zdroj: http://konference.propamatky.cz/index.php?lnk=89


Fotoalbum