Publikováno: 15. 2. 2019

Výzkum tradiční lidové stravy na Vysočině

Jak se jedlo a vařilo na Vysočině? Muzeum Vysočiny Třebíč hledá staré recepty, tradiční pokrmy, kuchaře a pamětníky. Zapojte se do výzkumu.

@Třebíč

Muzeum Vysočiny Třebíč provádí výzkum tradiční lidové stravy na Vysočině a nabízí spolupráci v tomto výzkumu formou vyplnění dotazníku o lidové stravě, zasláním Vaší tradiční receptury nebo také informací o pamětníkovi či kuchaři, který by mohl mít zájem o spolupráci na výzkumném šetření.

 

Odkaz na elektronický dotazník zde.

 

V případě Vašeho zájmu prosím kontaktujte:
Regionální pracoviště tradiční lidové kultury v Kraji Vysočina:
PhDr. Katina Lisá, k.lisa@muzeumtr.cz
Muzeum Vysočiny Třebíč, Zámek 1,
674 01 Třebíč, tel. +420 568 824 658

 

Nebo můžete kontaktovat etnografku ve vašem okrese:
Třebíčsko:
Mgr. Jitka Katovská, j.katovska@muzeumtr.cz, tel. +420 568 824 658

Ždársko:
Silva Smutná, s.smutna@muzeumtr.cz, tel. +420 603 257 689

Jihlavsko:
PhDr. Dana Nováková, novakova@muzeum.ji.cz; tel. +420 567 573 884

Havlíčkobrodsko:
Mgr. Eva Paulusová, paulusova@muzeumhb.cz, tel. +420 569 429 151

Pelhřimovsko:
PhDr. Markéta Skořepová, m.skorepova@muzeumpe.cz, tel. +420 565 323 184

 

 

Zdroj: https://www.cz-museums.cz/news/deni_v_oboru/titulni/47983-vyzkum-tradicni-lidove-stravy-na-vysocine